top of page

LITTEKENS

De mensen die acne hebben gehad herkennen zich waarschijnlijk wel in het overblijven van de littekens. Zijn ze eindelijk af van die vervelende onzuiverheden, komt het volgende probleem tevoorschijn. 

Maar ook mensen die geen acne hebben gehad kunnen last hebben van littekens, ontstaan door andere verwondingen.  

Wat is de oorzaak van littekens? 

Wanneer alleen de bovenste huidlaag (opperhuid) beschadigd is zal er geen litteken ontstaan. Maar zodra er een diepere huidlaag is beschadigd ontstaat er helaas een litteken.

 

Behandeling:

Er bestaat helaas geen behandeling waarbij een litteken in zijn geheel verdwijnt. De huid is immers op deze plaats beschadigd. 

Wel kunnen we d.m.v. verschillende behandelingen de huid iets verzachten. Het resultaat is wel afhankelijk van het soort litteken, hoe diep is het litteken? Hoe lang zit het litteken er al? Hoe langer het litteken er zit, hoe stugger het weefsel is, en hierdoor kost het een langere tijd het weefsel iets soepeler te maken/te verzachten. 

We kunnen de beschadigde huid behandelen door peeling en door de bindweefselmassage. Met de bindweefselmassage proberen we het weefsel losser en hierdoor soepeler te maken. 

bottom of page