top of page

PIGMENT/OUDERDOMSVLEKKEN

Pigmentatie en ouderdomsvlekken worden steeds vaker als vervelend ervaren. Maar wat is pigmentatie nou eigenlijk? 

Ons lichaam maakt pigment (ook wel melanine genoemd) aan om ons te beschermen tegen UV-straling. Als je in het zonnetje zit merk je vast wel dat je gaat verkleuren, op dit moment is je lichaam heel hard aan het werk om onze huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Dit doet de huid door bruiner te kleuren, ook wordt de huid op dit moment iets dikker. Zitten we in korte tijd te veel in de zon dan kan onze huid alle UV-straling niet aan waardoor er groepjes melanine ontstaan. De pigmentcellen(melanine) trekken als het ware in groepjes naar elkaar toe, hierdoor ontstaan er pigmentvlekken. 

Wat is de oorzaak van pigment / ouderdomsvlekken? 

Er zijn verschillende oorzaken, meestal komen pigmentvlekken voor in het gezicht, de handen en op de rug.

Oorzaken:

  • Uv-straling (overmatig zonlicht of een verbrande huid) 

  • Hormonen (zwangerschap, overgang, anticonceptie, overige medicijnen met hormonen) 

  • Littekens

  • Acne (ontstekingen) 

 

Behandeling:

Het belangrijkste bij pigment problemen is om de huid elke dag goed te beschermen. Gebruik iedere dag een dagcrème met een spf van minimaal 30. Wij kunnen door peeling en het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten voor thuis het probleem aanpakken. Wel is het van belang dat als je gevoelig bent voor de aanmaak van pigment je de huid extra aandacht geeft door deze heel goed te beschermen met een spf, en niet te veel de zon op zoekt. Doe je dit wel, dan zullen er waarschijnlijk weer nieuwe vlekken optreden. 

In de salon kunnen we aan de slag met peelings en ontvang je een product advies zodat je ook thuis aan de slag kunt met de juiste producten tegen deze pigmentvlekken. 

In de salon kunnen we ook aan de slag gaan met de DermaPen 4, we pakken de pigmentcellen dan vanuit binnen aan om deze te verminderen. Belangrijk is dat je een kuur ondergaat en de juiste Murad producten thuis gaat gebruiken! 

bottom of page